Sök

Kulturfondens webbkalas Kära lärare!

I maj gick Svenska kulturfondens stora pris till alla lärare i Svenskfinland. På internationella lärardagen firar vi er med ett webbkalas för hjärta och hjärna. Välkomna med på evenemanget “Kära lärare!” tisdagen den 5 oktober kl. 15.00–16.30.

Du kan följa Kära lärare! via länken https://larare.kulturfonden.fi

Programmet börjar tisdagen den 5 oktober kl. 15, men du kan klicka in dig redan tidigare. Evenemanget är gratis, öppet för alla och du behöver inte anmäla dig på förhand.

Program:

Undervisningsminister Li Andersson framför regeringens hälsning och tack till alla lärare.

Anders Hansen, läkare, psykiater och författare, pratar om att bli hjärnstark och hur motion kan göra under för den mentala kapaciteten hos både barn och vuxna.

Hur lockar man fram det bästa hos alla och jobbar mot gemensamma mål? Filmregissören Klaus Härö berättar om regissörens roll i en filmproduktion, en roll som på många sätt påminner om lärarens i klassrummet.

Det jobbiga coronaåret ur ett lärarperspektiv är temat för komikern, läraren och dramapedagogen Malin Appeltoffts stand-up. Malin pratar om hur det är att vara lärare 2021 – om barn, ungdomar och föräldrar idag och om hopp och glädje mitt i allt det absurda och jobbiga.

Webbkalaset leds av Ted Forsström och Kaj Korkea-aho som tillsammans bjuder på sketcher och mellansnack.

Lämna en kommentar